mandag 3. desember 2012

Å ete boss eller kaste mat?

No burde eg gjere lekse, så derfor bestemte eg meg for å skrive eitt blogginnlegg... Sidan eg ikkje kunne komme på noko betre å unnskulde det at eg ikkje har lyst å gjere lekser.

Som sikkert dei fleste av mine facebook-venar har fått med seg, sidan eg har spama dei fleste, hadde vi (Grønn ungdom Sogn og Fjordane) stand i Sogndal om matkasting.
Det er noko nasty shit, for å seie det på godt norsk, eller inhottava sotku, om du heller vil ha det på finsk.


Vi hadde med oss ein kvelds fangst av containermat, og det var ikkje små mengder.
Maten låg stabla, fin og frisk, nede i containeren. So einkvar idiot ser, var den verken øydelagd eller boss.
I lille Lærdal fann vi heilt sjuke mengder i berre to containarar. Tell dei, eller vent... det er jo ingenting! To, i bittelille Lærdal = full bil+! Tenk deg då dei store byane. Tenk deg der det er butikk på butikk med "stort utvalg med ferske varer". Sjå for deg dei sjuke mengdene med mat... kasta i boss!



OH NO! Kaffíen ha gått ut på dato. Den smakar, 
 umerkelig litt mindre enn til vanlig. Best å kaste
 den! Og isteen, den kan man sikkert dø av...
 Sukker står seg jo ikkje evig... eller vent litt,
 forresten, det gjer det jo. Det står på pakken til
 og med! Jaja, kasta den likevel... 

- I Noreg kastar vi 300.000 tonn
- 1/3 av all mat som blir produsert i verda, blir kasta
- Det vi kastar i dei rike landa, kunne metta dei fattige landa
Eg let vere å fortsette... Du kjem ikkje til å få sove i natt om eg fortsette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar